OPDATERET: Stor firmware opdatering til Canon EOS 7D

Canon har, meget utraditionelt, annonceret en ny firmware opdatering til deres EOS 7D. Men dette er ikke bare en normal opdatering som f.eks. retter fejl i oversættelsen. Denne opdatering tilføjer nye funktioner og forbedringer til allerede eksisterende funktioner.
Find linket til firmwaren i bunden af artiklen!

Canon EOS 7D , der blev lanceret i 2009, er konstrueret på grundlag af feedback fra tusindvis af fotografer verdenen over. Det byder på perfekt kombination af enestående billedkvalitet og fleksibilitet, hvorfor det stadig anses for at være et at de bedste APS-C kameraer på markedet. I forbindelse med udviklingen af den nye firmware har Canon anvendt samme fremgangsmåde og spurgt brugerne til råds med henblik på at opdatere firmwaren til et tidssvarende niveau, hvilket helt konkret betyder flere fotografiske og kreative muligheder.

Forbedret RAW performance

EOS 7D er udstyret med en 18 megapixel APS-C CMOS sensor, to DIGIC 4 processorer samt muligheden for at udvide ISO arbejdsområdet helt op til ISO 12.800, og kapaciteten er op til 8 billeder i sekundet i fuld opløsning. Den nye firmware rummer imidlertid en række kraftfulde hukommelsesalgoritmer, som også kendes fra flagskibet EOS-1 serien. Takket være disse er det nu muligt at øge antallet af RAW optagelser i træk fra 15 til 25, mens der i stedet for 126 nu kan optages op til 130 JPEG billeder i træk, hvilket betyder væsentlig større fleksibilitet for fotograferne. Kombineret med en opløsning på 18 megapixel og 14-bit billedprocessering er det blevet endnu nemmere at fange sine motiver i præcis det rigtige øjeblik.

Redigering af billederne i kameraet

En række nye funktioner giver endvidere fotografen mere kontrol over, hvorledes billederne skal tage sig ud, idet det er muligt at begynde efterbehandlingen allerede i kameraet. Det er således nu muligt at processere RAW filer og korrigere for optiske fejl såsom forvrængning og chromatisk aberration fra kameraets menuer.

Ydermere er det muligt at justere hvidbalance, skarphed og Picture Style samt en række andre parametre umiddelbart efter optagelse og altså direkte i kameraet. De redigerede billeder kan ligeledes ændres i størrelse efter ønske og lagres i øvrigt som en ny JPEG kopi på hukommelseskortet, hvilket betyder, at det originale RAW-billede bevares intakt.

Desuden er det nu enkelt at filtrere store mængder af billeder allerede on-location ved hjælp af en indbygget sorteringsfacilitet. Disse data gemmes i hvert enkelt billedes metadata og kan læses af de fleste softwareapplikationer - ikke blot Canon Digital Photo Professional, men også markedsledende fotoapplikationer såsom Apple Aperture, Adobe Lightroom og Adobe Bridge. Dermed kan meget arbejde gøres, allerede inden billederne overføres til computeren.

Udvidet kontrol i still og video

Den nye firmware til EOS 7D betyder imidlertid ikke blot øget funktionalitet ved optagelse af stillbilleder, men også ved optagelse af video. Der er bedre mulighed for indstilling af Auto ISO, idet fotografen nu helt frit kan vælge den maksimale ISO-værdi inden for det normale arbejdsområde, som går fra ISO 400 til ISO 6.400. Bedre kontrol over eksponeringen giver fotografen mulighed for at indstille den maksimale, automatiske ISO-værdi, enten efter den konkrete opgave eller efter personlige præferencer med henblik på at opnå et ønsket resultat.

Forbedret audio funktionalitet ved videooptagelse giver endvidere mulighed for større brugerkontrol. Der kan nu optages video i fuld HD-kvalitet (1920x1080p) med 16-bit 48 KHz digital stereolyd i fuld broadcastkvalitet. Desuden skal nævnes, at det nu også er muligt at indstille optagestyrken i helt op til 64 niveauer. Et digitalt vindfilter reducerer vindstøj og sikrer helt klar lyden uden interferens.

Fuld GPS kompatibilitet

Gennem support for GPS Receiver GP-E2 – Canon’s seneste GPS enhed - giver firmware version 2 ligeledes mulighed for helt præcis at tracke, hvor billederne er optaget. GP-E2 monteres i kameraets tilbehørssko og forbindes til kameraet med et kabel, hvorved fotografen kan geo-tagge sine optagelser med længde- og breddegrad samt kompasretning. Denne information gemmes i optagelsernes EXIF-data.

En GPS Logger sporer bevægelse ved at downloade GPS data med jævne mellemrum, og kompatibilitet med Google Maps betyder, at fotografen kan se sin rejserute via Canons gratis Map Utility software. Firmware version 2 vil være klar til lancering i løbet af august.

Nye funktioner i Canon EOS 7D firmware version 2
• Forbedrede RAW-serieoptagelser – nu op til sekvenser på 25.
• In-camera RAW billedredigering
• In-camera Image Rating (sortering og udvælgelse)
• In-camera JPEG resizing (ændring i størelse)
• Valgfri maksimal Auto ISO indstilling i området ISO 400-6400
• Valgfri indstilling for lydstyrke ved videooptagelse (64 niveauer)
• GPS kompatibilitet
• Mulighed for brugerdefinerede filnavne
• Indstillinger for tidszoner
• Hurtigere scrolling ved zoomfunktion i playback
• Quick Control ved playback

Nøglefunktioner i Canon EOS 7D:
• 18 megapixel APS-C CMOS sensor
• Op til 8 billeder i sekundet
• ISO-spænd fra ISO 400 til ISO 6.400 – kan udvides op til ISO 12.800
• Ca. 100 procent søger
• 19 AF-fokuspunkter af krydstypen
• iFCL lysmålingssystem
• 2 DIGIC 4 processorer
• Videooptagelse i fuld HD
• Integreret Speedlite Transmitter
• 3” Clear View II LCD-skærm
• Vejrtæt magnesium kamerahus.

OPDATERING - Flim som viser opdateringerne
Link til firmware

http://www.usa.canon.com/cusa/support/professional/professional_cameras/eos_digital_slr_cameras/eos_7d#DriversAndSoftware

Share with facebook Share with twitter Share with myspace Share with online media

Relaterede artikler

Sig goddag til Nikon D4...
Nikon annoncerer i dag lanceringen af D4, det nye flagskib inden for digitale spejlreflekskameraer til fotografer, som har br... Læs mere.
Canon afslører en ny serie af...
I dag udvider Canon sit udvalg af anerkendt tilbehør gennem lanceringen af en række nye produkter, der er designet til at t... Læs mere.
Canon lancerer EOS 650D...
Canon har tilføjet endnu et kamera til deres produktserie. Canon EOS 650D byder på 18 megapixel, 9-punkts AF system, indbyg... Læs mere.

Kommentar Sorteringsrækkefølge
29/06-2012 06:01 #1
Hvor henter man denne !? hvor hvordan installeres den !?
er det den nyeste her:
http://www.canon.co.uk/Support/Consumer_Prod...type=download&page=1
__________________
Frank Boss
>Canon EOS<
http://www.bossand.dk

29/06-2012 12:32 #2
#1: "Firmware version 2 vil være klar til lancering i løbet af august."
-- Team PhoSee

29/06-2012 12:51 #3
hhmmm.... betyder det så, at vi IKKE kan forvente en afløser til 7D indenfor den nærmeste fremtid ??

29/06-2012 14:26 #4
Okey,, tak team Phosee.. :)
__________________
Frank Boss
>Canon EOS<
http://www.bossand.dk

07/08-2012 19:43 #6
Vær lige opmærksom på, at: "Data for korrektion af objektivafvigelse, som er registreret i kameraet" bliver initialiseret - hvilket i min optik betyder nulstillet.
Med venlige hilsener John http://johns.fotosted.dk

08/08-2012 05:38 #7
er den udgivet i dansk version !??
__________________
Frank Boss
>Canon EOS<
http://www.bossand.dk

08/08-2012 09:56 #8
#7 -> Da man kan vælge dansk i forvejen, så kunne jeg ikke forestille mig andet end at man også kan med firmware 2.0.
Det ville være dumt af Canon at fjerne sprog på grund af opdateringer.
Teksten er jo heldigvis den samme som før :D
- - - Martin

08/08-2012 15:57 #9
tak Martin. og den virker på DK selvom ikke står i beksrivelsern ;-)
__________________
Frank Boss
>Canon EOS<
http://www.bossand.dk

14/08-2012 12:48 #10
#6
Data i forbindelse med micro justering af objektiver bliver bevaret. Jeg har opdateret og mine indstillinger er fuldt bevaret.

#3
Man skal aldrig sige aldrig, men efter at firmware 2.0 er blevet lanceret har 7D figureret som "ny" på canon's hjemmeside, så mon ikke der kommer til at gå lidt tid før vi ser en afløser til 7D

18/09-2012 19:52 #11
Så er der kommet en opdatering til EOS 7D igen.. Den retter lidt småfejl som blev introduceret med 2.0.0.

Versionen hedder 2.0.3 og kan hentes her: http://www.canon.dk/Support/Consumer_Product...type=download&page=1
- - - Martin

Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.